diumenge, 29 de gener del 2017

El pont del Ferrocarril


El Ferrocarril sobre el riu Vinalopó, conegut com el pont de Ferro, va ser construït l’any 1883. Es tractava d’un pont de ferro pel qual només circulaven trens. Els vianants arriscaven la vida quan el travessaven perquè la barana consistia en dos ferros que s’encreuaven de punta a punta del pont deixant un gran espai sense protecció. Per aquest motiu, s’hi succeïren molts accidents de ciutadans i visitants.
Les vies del tren travessaven la ciutat d’est a oest dividint el cas urbà en dos. Els accidents mortals eren freqüents a causa dels atropellaments de vianants i vehicles. L’any 1977, el 15 de desembre, s’inaugurava el soterrament de les vies del tren al seu pas per la ciutat. Aquesta obra va possibilitar el creixement d’Elx cap a l’oest i va canviar-ne per complet la fisonomia perquè es van suprimir 15 passos a nivell i, a més, va permetre dissenyar l'Avinguda de la Llibertat.
Actualment, s’hi veuen tres ponts: en la part de dalt passa l’Avinguda de la Llibertat, enmig trobem les vies del tren i en la part baixa hi ha una passarel·la de vianants que els permet travessar el llit del riu Vinalopó.