diumenge, 29 de gener del 2017

Mosaics d'Antonia Soler



Antonia Soler Vicente naix a Elx el 1956. Inicia els seus estudis a l’escola de pintura “Hort del Xocolater” el 1974. A partir de 1990 forma part del Grup Graó.
Entre les seues obres podem apreciar dos mosaics que tracte sobre la Festa. Un d’ells el trobem a la Plaça de Baix d’Elx i representa l’Aracel·li del Misteri d’Elx. El mes de desembre de 2009 es va col·locar el mosaic compost d’unes 9000 tessel·les de dos centímetres de color daurat, blanc, blau i roig amb les quals representa els huit personatges del passatge. El pes del mosaic és de 1500 quilos i les dimensions són 2,62 metres de llarg i 1,28 d’amplada.
L’altre mosaic es troba en l’encreuament que formen el carrers Salvador i Passatge i fou inaugurat el mes de novembre de 2014. El mosaic representa la Magrana del Misteri en color roig amb l’Àngel, sobre un fons clar. Aquest té 7,7 metres quadrats.
A més d’aquests mosaics, Antonia Soler va dissenyar l’Àngel amb Palma que podem apreciar en la font de la Plaça de la Glorieta. Trobem un àngel de bronze que sosté una palma, és a dir, una al·legoria del Misteri d’Elx. L’autor d’aquesta escultura de 75 cm és Miguel Ruiz Guerrero.