diumenge, 29 de gener del 2017

El pont del Bimil·lenari

El Pont del Bimil·lenari d'Elx és el penúltim pont construït a la ciutat. S'inaugurà el 15 de setembre de l’any 2000 i va suposar una inversió de 4.000 milions de pessetes (2.400 milions d’euros). Aquest és el pont més espectacular de la ciutat i es troba integrat a l’eix viari de la Ronda Nord. Rep el nom de Bimil·lenari en commemoració dels dos mil·lennis de la ciutat, ja que Elx té més de 2000 anys des que es configurara com a vila.
Consta d’un tauler suspés a 35 metres del llit del riu i dividit en quatre carrils de 165 metres de llarg i en té 23 d’amplada; a més, compta amb una torre de 47 metres d’alçada. Aquest pont té la peculiaritat que va ser el primer pont penjant construït a Espanya des de 1909.
La nova infraestructura va servir per alleujar el trànsit de l'avinguda de la Llibertat i per facilitar una nova comunicació entre Altabix i Carrús, els barris mes poblats de la ciutat. Amb aquest nou pont, Elx disposa de sis viaductes per travessar el llit del riu Vinalopó. El president de la Generalitat Valenciana d’aquell anys, Eduardo Zaplana, el va inaugurar.