dimarts, 31 de gener del 2017

L'antic cinema Capitol


La realitzadora cinematogràfica Gudie Lawaetz, esperonada per l’entusiasme que el cantant Lluís Llach li inferí sobre la Festa, se’n vingué a filmar-la juntament amb el director anglés Michael Doods. La filmació començà l'hivern de 1977 amb les festes de la Vinguda de la Verge Maria i va acabar l'agost de l’any 1978 amb la solemnitat de la coronació. El film The Mistery of Elche, produït per O. B. Hardison, va suposar 25 milions de pessetes costejats per la Folger Shakespeare Library de Washintong. 



 La pel·lícula, d’una duració  de 125 minuts, s’estrenà el 6 d'abril de 1979 a Washintong i Detroit. El 24 de maig es presentà a Elx a la Sala Capitol. Es tracta d’una versió comercial que s’ha projectat molt poques vegades i de la qual l’Ajuntament il·licità en posseeix una còpia.
 
L'edifici de l'antic cinema Capitol va ser construït entre 1945 i 1950 per l'arquitecte Santiago Pérez Aracil en el mateix edifici on va estar fins al 1936 el casino. Actualment, l'antic cine Capitol està ocupat per una important firma de moda però en la seua reconversió han sigut conservats alguns elements de la decoració interior: les motllures i la gran obertura on s'ubicava la pantalla de projeccions. El Capitol era un cine luxós amb un gran vestíbul, un enorme pati de butaques i un amfiteatre. 

El cine Capitol va deixar de funcionar definitivament el 29 de maig de 2003 amb la projecció de la pel·lícula El caçador de somnis, dirigida per Lawrence Kasdan.